10 stvari koje vaš smeštaj treba da ima

10 stvari koje vaš smeštaj treba da ima

Da li je smeštaj za Vaše goste ikada bio mesto gde ste proveli noc? Preporučujemo Vam da to učinite ovaj put, brzo ćete shvatiti šta nedostaje ili je neadekvatno. U svakom slučaju, ovde je zgodan popis od 10 stavki koje svaki smeštaj treba da ima.

1. Mesto za odeću ili prtljag

Čak i najmanji prtljag zahteva mesto gde ga treba smestiti, bez da bude pod nogama. Ako vaši apartmani nemaju velike plakare sa policama, to postaje još važnije: gosti će živjćeti uz svoje prtljage. Kupite jeftine police, i obezbedite dovoljno prostora za smeštanje prtljaga: u ćošku ili u ormaru. Osigurajte malo prostora za vešanje odeće i desetak ofingera koji ne klize.

2. Udoban, tihi krevet

Ne možete staviti svoj stari škripav krevet u smeštaj namenjen gostima i očekivati da bilo koji par dobije dobar noćni san. Kad se jedan od njih pomiče, škripanje ih oboje budi. Isto važi i za udoban madrac. Nemojte stavljati istrošeni madrac svojim gostima. Biće im jednako neugodno kao i vama.

Uložite novac u lep I čvrst madrac (možete sačekati snižene cene u velikim prodavnicama), preko pstavite mekan I lep prekrivač, to će vašem gostu dati osećaj sa spava na mirnom oblaku.

3. Noćni stočić

Šta vam se nađe pri ruci kad krećete u krevet? Vaša knjiga? Mesto za stavljanje naočara za čitanje ili čaše vode? Noćna svjetiljka? Sve to zahteva mali stočić. Prisiljavanje gostiju da stavljaju stvari na pod nije preporučljivo. Noćni stočići su jeftini i široko dostupni.

4. Svetlo za čitanje

Svetlost sa plafona nije tipično važna kao svetlo za čitanje: vaši će gosti obično biti van stana tokom dana I dobrog dela večeri. Noćna svetiljka objedinjuje sve što je gostu potrebno: umirujuće svetlo pored kreveta, svetlo za čitanje kao i svetlo koje pomaže da dodjete do kreveta i raspremite se za spavanje.

 

5. Adekvatno mesto za uključivanje telefona

Gotovo svako ima mobilni telefon pa će ga trebati puniti noću. Dajte im jednostavan način da to učine, bez premeštanja nameštaja ili puzanja na rukama i kolenima. Produžni kablovi ili utičnice sa obe strane kreveta dobro će poslužiti.

 

6. Raznolikost jastuka i pokrivača

Svako spava u drugom položaju i ima drugačiju potrebu za jastucima. Obogatite Vaš smeštaj većim asortimanom jastuka i dodatnih jastuka, i neka vaši gosti odluče šta najviše vole. Želiš da im bude udobno.

Ljudi se takođe jako razlikuju po njihovim željama kada je temperatura za spavanje u pitanju. Različiti pokrivači su jako važni, hrpa pamučnih pokrivača često je odličan način da se gostima stvori ugodna temperatura za spavanje.

7. Boce sa vodom za piće

Osmislite gostima način da osete dobrodoslicu već pri ulasku u stan. Flaširana voda i sok u frižideru kao i  paketici kafe, šećera, čaja… svakog gosta ce sigurno obradovati.

 

8. Vodič za TV kanale

Ako vaš gost ima televizor u stanu, treba provesti nekoliko minuta i sastaviti vodič kanala. Uključite mreže, vesti i sportske kanale, kanale posebnih interesa (Istorija, Priroda, Putovanja..) i filmske kanale. Ako vaš TV ima Netflix pristup, navedite i to.

Obavezno uključite upustvo za uključivanje TV prijemnika, budući da je svaki daljinski upravljač drugačiji. Ispitajte daljinski upravljač kako biste bili sigurni da radi i ne trebaju nove baterije.

Savet: Nakon što izradite vodič kanala, razmislite o njegovom plastificiranju tako da traje dugo i neće se uništiti prolivenim pićem ili suzom.

 

9. Noćno svetlo

Jednostavna noćna svetlost niske snage upućuje put do kupatila usred noći. Ne želite da se vaši gosti uplaše svoje senke i osećaju se neprijatno u nepoznatom okruženju.

 

10. Bonus stavke: lokalni časopisi i karta

U redu, priznajemo, ovo nije nužnost, ali to zasigurno čini dobrodošlicu, posebno za goste izvan države. U časopisu možete čak upotrebiti lepljive beleške kako biste istaknuli mesta koja biste željeli preporučiti svojim prijateljima ili gostima. Istaknite svoj smeštaj na karti sa zvezdicom.

Posted on by Apartmani Rentbeo Posted in Saveti o apartmanima

Comments are closed.