Beograd apartmani – HOTEL MOSKVA

Apartmani Rakoč, brend koji sebe preporučuje svim gostima koji posećuju Srbiju ili Beograd, a imaju vremena i mogucnosti da se zadrže dan ili duže, da nepropuste jedinstvenu priliku za udoban boravak i predivan odmor na jedinstvenom prostoru kulturnog i duhovnog miljea.

Hotel Moskva u Beogradu je jedna od najlepših građevina u prestonici. Izgrađen je 1906. a dve godine kasnije ovo zdanje je lično otvorio kralj Petar I Karađorđević. Predstavlja jedan od najznačajnijih primera secesije u gradu. Arhitekta Jovan Ilkić  je projektom unapredio ranije nacrte grupe ruskih arhitekata tako da je ova građevina  dugo smatrana najvažnijim i najvrednijim arhitektonskim projektom u gradu. Njenu secesiju karakterišu nove linije i oblici sa pločicama koje su za ovu priliku specijalno izrađene u Segedinu. Fasada u prizemlju  je obložena crvenim švedskim granitnim pločicama a vrata i prozori su ukrašeni detaljima od bronze. Treba napomenuti da je u trenutku izgradnje fasada predstavljala najviše tehničko dostignuće u srpskoj arhitekturi. Hotel Moskva odiše bogatom istorijom i kao spmenik pod zaštitom države na poseban način čuva srpsku istoriju i tradiciju kroz vreme. Kategorizovan sa četiri zvezdice danas je ovaj hotel čuven po “Moskva šnitu”.

Kroz svoju istoriju preživeo je devet država i političkih sistema i pet puta menjao društveno-ekonomski status. Kroz njega su prošle mnoge interesantne i značajne ličnosti što ostaje ubeleženo kao zanimljiv  podatak nekim novim naraštajima. Od samog otvaranja 1908. godine kroz ovaj hotel je prošlo 36 miliona gostiju a u njemu prenoćilo 4 miliona. Među njima treba izdvojiti Alberta i Milevu Anštajn, Alfreda Hičkoka, Mahatmu Gandija, Lučana Pavarotija, Majkl Daglasa, Džek Nikolsona, Robert de Nira, Bred Pita, Milu Jovović, Kirk Daglasa, Ričarda Niksona i mnoge druge.  Francuski maršal Franš Depere, književnik Rabindrant Tagore, režiseri Roman Polanski, Miloš Forman i Bernardo Bertoluči se takođe vezuju za ovo mesto. 

U najstrožem centru grada, apartmani Beograd, na Terazijama, kao i smeštaj u hotelu vam pruža mogućnost da u potpunosti osetite puls Beograda. Luksuzni apartmani, vrhunska usluga hotela i kuhinja zadovoljavaju prohteve čak i  najzahtevnijih gostiju. Položaj hotela omogućava gostima da budu na samo nekoliko minuta od nekih najznačajnijih znamenitosti grada kao što su Knez Mihailova ulica, Terazije, Stari dvor, Dom Narodne skupštine, Narodni muzej, Narodno pozorište, Skadarlja i Kalemegdan.

Ispred hotela nalazi se najstarija fontana u gradu “Terazijska česma” koja je podignuta 1860. godine po nalogu kneza Miloša Obrenovića čime je obeležen njegov povratak na presto. Ona je skoro pola veka stajala na Terazijama odakle je 1911. godine preneta u portu Topčiderske crkve da bi tek 1975. godine bila ponovo vraćena na Terazije ali ne na prvobitno mesto. Danas u potpunosti zaokružuje celinu zajedno sa hotelom Moskva koja dominira ovim delom grada i ostavlja bez daha svakog ko se nađe na ovoj tački preseka prošlosti i budućnosti, starog i novog.

Apartmani Beograd, strogi centar pored najboljih hotela da osetite na najbolji način duh grada i života u Beogradu naš je prioritet, apartmani Rakoč brend

Posted on by Apartmani Rentbeo Posted in Desavanja u Beogradu

Comments are closed.