SEPTEMBAR U BEOGRADU

Ukoliko ste tokom septembra gost BEOGRAD APARTMANA i Beograda  predlažemo vam neke od događaja vrednih pažnje i vašeg vremena, koji će zasigurno upotpuniti i ulepšati vaš boravak u srpskoj prestonici.

MANU CHAO 14.septembra u Hali Pionir

Apartmani Beograd  manu-chaoPoznati muzičar i aktivista, multikulturna zvezda Manu Čao stiže u Beograd sa svojim bendom La Ventura i  još jednim  projektom koji otvara novu stranicu njegove izuzetne, impresivne karijere. Ovaj neobičan bend je prvobitno bio formiran kao eksperiment, međutim, već na prvim nastupima pokazalo se da je čuveni muzičar opet pronašao uspešnu i dobru formulu. U proteklih nekoliko godina, njihove energične nastupe videlo je više stotina hiljada ljudi širom sveta. Rock kvartet Manu Chao La Ventura predstaviće publici u Dvorani Pionir najpoznatije pesme iz velikog muzičkog opusa Manu Čaoa, ali i nove pesme o ljubavi, životu u emigraciji i borbi za bolji svet, koje do sada nikad nisu objavljene. La Ventura je intiman, kolorističan set kojim francuski muzičar, kao i do sada u svom stvaranju, uveseljava svoje poklonike neverovatnom mešavinom različitih muzičkih stilova, u rasponu od roka i panka, preko ska do rege muzike. Gde pronalazi inspiraciju večiti buntovnik Manu nedavno je izjavio: “Ulična kultura je nepresušan izvor ideja i novih ritmova, inspiraciju pronalazim i u lokalnim scenama različitih zemalja i nacionalnosti”. Apartmani Beograd, pazljivo odabranim događanjima u Beogradu, preporučuju upečatljivo.

UMETNOST 18.VEKA U GALERIJI SANU

Apartmani Beograd i Umetnost 18. vekaU galeriji SANU, na samo par minuta od BEOGRAD APARTMANA u Knez Mihailovoj ulici, do 11.septembra možete pogledati reprezentativnu izložbu „Umetnost 18 veka u kolekciji Galerije Matice Srpske“. Galerija Matice Srpske iz Novog Sada čuva najlepšu i najveću kolekciju srpske umetnosti 18.veka u kojoj preovlađuju ikone s obzirom na činjenicu da je srpsko slikarstvo u tom periodu još uvek bazirano na religijskim kompozicijama; tek će se krajem 18. i početkom 19.veka opredeliti za istorijsku kompoziciju. Značajan segment ove kolekcije takođe čini grafika 18.veka kao i drvorezbarstvo, nezaobilazan segment u uobličavanju enterijera pravoslavnih crkava. Oko sto odabranih i publici predstavljenih dela posetiocima pružaju uvid u likovnu poetiku tradicionalnog srpskog , ranobaroknog zografskog, reprezentativnog visokog i kasnobaroknog srpskog slikarstva. Srpski narod je tokom 18.veka prolazio kroz velike promene u doba Habsburške monarhije koje se sasvim jasno mogu sagledati kroz ikone, portrete i religiozne kompozicije prikazane na ovoj izložbi. Čitav koncept je upotpunjen tekstualnim legendama, konzervatorskim posterima i pričama o slikama i biografijama umetnika. Apartmani Beograd – brend Rakoc, uslugom, kvalitetom i paznjom do svakog gosta pojedinačno.

SEPTEMBARSKA MODA ZA PONETI    6,7,8  SEPTEMBAR

Kulturni centar Grad u Braće Krsmanovića 4 je već prepoznatljiv po sličnim manifestacijama koje promovišu rad domaćih dizajnera. Posle letnje pauze u septembru će nam predstaviti inovacije i predloge za narednu sezonu. Septembarska moda za poneti je idealan uvod u sledeću bitnu manifestaciju, izložbu cipela sa gostima iz Holandije. Za muzičku podršku biće zaduženi odabrani DJ-evi, prepoznatljivi na domaćoj clubing sceni.

Apartmani Beograd, moda za poneti

KONCERTI ISPRED DOMA OMLADINE

Zbog velikog interesovanja javnosti, medija i bendova koncerti „na zidiću“ na Platou Milana Mladenovića biće organizovani i tokom septembra , svakog petka i subote od 20h.  Dom Omladine je pokrenuo mini letnju scenu na Platou Milana Mladenovića polovinom juna meseca sa željom da se promovišu mladi, neafirmisani bendovi u Srbiji. Ove svirke su pravo osveženje tokom letnjih večeri u gradu i zbog toga ih toplo preporučujemo svima jer se održavaju u samom centru grada i ne zahtevaju posebnu organizaciju ni rezervaciju-dovoljno je samo doći i prepustiti se kvalitetnim muzičkim zvucima- potpuno besplatno.

BELGRADE FOAM FEST    21.9.   KOMBANK ARENA

Apartmani Beograd, foam fest u BeograduBgd Foam Fest je najspektakularniji muzičko-scenski događaj u Srbiji. Nastao je 2009.godine i od tada ga je posetilo više od 80 000 ljudi. Ove godine slavi svoj peti jubilej koji će  se po prvi put u Evropi održati istovremeno u okviru dve žurke, u Beogradu i Ljubljani, uz direktan prenos na video bimovima. Inovativna, najsavremenija scenska, audio i video tehnika, laseri, akrobacije, živi performansi i jedinstven spektakl u peni sa mnoštvom penopada i pena topova samo su deo ovog dvanaestočasovnog festivala. Beograd i Ljubljana će ove godine jubilarni, peti BGD Foam Fest proslaviti 21.septembra.
Najpoznatija svetska DJ imena današnjice kao što su Alex Gaudino, Kurd Maverick, Arno Cost, Darren Emerson, Antoan Clamaran, Tom Novy, Cristian Varela, Benny Benassi, David Morales, Axwell,Sebastian Ingrosso, Sandy Rivera, Stereo Palma, Tsuyoshi Suzuki i drugi , svoje nastupe na Bgd Foam Festu su okarakterisali kao najoriginalniji moment u karijeri.

BEOGRAD APARTMANI vam još jednom žele ugodan boravak i lep provod u našoj prestonici. Doživite septembar u Beogradu.

Posted on by Apartmani Rentbeo Posted in Desavanja u Beogradu

Comments are closed.