Skadarlija apartmani

SKADARLIJA

1872. godine Sican mala od Beogradske opstine dobija zvanicno ime Skadarska ulica. Zanimljiv je podatak da se te iste godine u Skadarskoj ulici broja 34 nastanjuje pesnik i slikar Djura Jaksic ciji je boemski zivot  sadrzaj i duhu Skadarlije danas. Skadarlija  apartman, uzbudljiv i nesvakidasnji boravak u Beogradu predstavlja sadrzajno i nezaboravno iskustvo.

Skadarlija, zasticeni deo Beograda kulturno i istorisko nasledje, podignuta u 19 veku rezultat Turske vladavine i bogastva. Skadarlija neumoljivo potseca sve nas, na mnoga ukazana gostoprimstva i nase zasluzeno mesto u istoriji naroda. Skadarlija danas privlaci: putnike, turiste pa i domacine, zabavom kuhinjom vinom pesmom; ako se vestije cuje kaldrma i koraci vode u krug… Carigrad, Karadjordje, Riga od Fere, Vasa Carapic….Beograd… istorija Evrope.

Dug i dug put, Beograd apartmani, turizam umetnicka bogastva Evropa, sloboda kretanja sve void nama u: iskrenost, gostoljubivost, neposrednost, toplinu, prijateljstvo, Apartmani u Beogradu.

Za pesnike glumce boeme Skadarlija i njena tiha svetla, mirna muzika, napisani stihovi, zora i izlomljeni krovovi, budjenje je Francuskog sna o ravnopravnosti, o slobodi, o revoluciji…. istorijom i arhitekturom, nemamo Igoovu Bogorodicinu crkvu, pisanu kamenom i perom, oltar nase crkve okrutno postavljen silom i zivotom na raskrscu puteva, ima boju pepela. Zapisimo usmenim predanjem istoriju Srpskog Feniksa, udzbenike pise i cita nova Evropa.  Tihim ulicama, plovnim rekama, Vesnici snova runom, morem i ladjom u Rim plove. Vecni Odisej

i njegova zela, put je da izaberete bas nas, Beograd apartmani, luksuzni u srtogom centru, besprekorno cisti, odmor, uzivanje i konfor, Apartmani u Beogradu.

Posted on by Apartmani Rentbeo Posted in Beograd za turiste

Comments are closed.