Vreme koje se racuna

Beograd apartmani, mir, toplina, udobnost, provod i san.

Beograd grad vetrova , mladosti i mostova,  Beograd odrediste, raskrsnica, sastajaliste, Beograd grad razaranja i ratova, sada snom i nemirom docekuje putnike, vojnike, prolaznike, zlonamernike.

Duva kosava, vetar slep i bezuman, trese prozorima i oseca se u sobi kao neciji stalan i hladan dah, a negde pod krovom sisti, cvili i svremena na vreme fijuce i jeca kao vestacka oluja na prigradskim pozornima, i u kutu, uvija list papira. Telefonske zice se povijaju , mrse i dodiruju, tako da zvonce u telefonu podrhtava i kucka i zagrcava se,  lagano, ali cujno, kao dete u snu. Ne javlja se, naravno, niko. Uvijem se, sa predosecanjem  bez imena i granica.

Cuvamo vas od necujne noci, nemog mirisa, tople kafe i svitanja. Nezaboravno vreme na cudnoj balkanskoj kaldrmi, Apartmani u Beogradu.

Poslejedne nesanice. Mislim znam kako se zamire. Nezavisnost i tegoba, poslednje snage u coveku pretvore se u strah, u gnev. Bez cilja i smisla, bez svedoka i bez traga, bez mogucnosti secanja. Ono sto je doslo u zivot kao nada, snaga i smisao, odlazi iz njega kao bestijaln strah i uzas, i nista drugo do to dvoje. Na kratkom putu zaborava Apartmani Beograd svetla odrednica.

Bez sunca ne radim

Kao suncani casovnik; kad je tmurno i oblacno ne vredim nista. Uzdah pred prvim zrakom blede svetlosti, na nevidljivom zidu. Zdravo, zoro, koja neces nikad vise nikom svanuti. Budjenje, dockan je, poslednji voz je otisao, stvar je izgubljena vreme se ne moze vratiti.

Samo mi, vidljivi i nevidljivi, cisti i udobni, povoljni i luksuzni, Beograd apartmani, muzej, pozoriste, Trg Republike, Beograd.

Posted on by Apartmani Rentbeo Posted in Beograd za turiste

Comments are closed.