Srbijom

Stopica pecina

 

Stopica pecina Zlatibora. Udaljena je 30 km od Užica, na put Uzice – Sirogojno.  Apartmani Beograd usputna stanica: planine, reke, kanjoni, pecine Srbije, odmor zabava i uzivanje.

Stopica pecina je recna pecina, Nazi se na 711 m nadmorske visine sa tri speleoloska i hidroloska horizonta Stopica pecina je duga 1691 m, pokriva povrsinu od 7911 m2 i ima zapreminu od preko 120.000 m2. Ulaz u pecinu je impresivan,

Pecina se sastoji od pet celina: Svetla dvorana, Tamna dvorana, Velika sala sa kadama, Kanal sa kadama I Rečni kanal. Turistički deo pecine nije bogat pecinskim ukrasima, ali ima nekoliko atraktivnih elemenata, kao sto su: prostrani ulaz, dugure -otvori na tavanici, siparska kupa Psece groblje, vodopad Izvor života i pre svih, niz bigrenih kada koje se ubrajaju u najvece i najdublje od svih pecina u Srbiji. Kade su periodicno poplavljene, a neke od njih su postale jezera. Stopica pecina jos jedna u nizu neobicnosti kroz Srbiju. Putujte Srbijom, uzivajte, odmoite; Beograd apartmani, besprekorno cisti, udobni, konforni i povoljni udaljeni od Trga Republike 0,00km.

Posted on by Apartmani Rentbeo Posted in Desavanja u Beogradu

Comments are closed.