Sta sve po Srbiji

Srbija zelena oaza

 

Mokra Gora, Zlatibor i Tara zapadna Srbija, na granici sa Bosnom. Beograd apartmani viugavom magistralomravno Mokra Gora.

Zapadni deo Srbije, Mokra gora smeštena u dolini izmedju planina Tare i Zlatibora i Sarganski prevoj, prema severu cine prirodnu vezu sa Zboristem, najvisim vrhom Tare, a prema jugu sa Zlatiborom. Park prirode “Sargan – Mokra gora” ima povrsinu od 10.813 hektara.

Ocuvan kraj sve netaknuto: stare brvnare, pasnjaci, bogatstvo suma, lekoviti izvori, i autenticni prirodni predeli.

Razudjen  reljef sa duboko usecenim strmim dolinama i klisurama reka Beli Rzav, Crni Rzav i Kamiske reke, iznad kojih se uzdižu brojni vrhovi i prevoji. Posebnu vrednost predstavljaju Hajducka i Crvena pecina, a narocito vodopad Skakavac.

Mokra gora i Sargan svedoce ostacima rimskog kaldrmisanog puta i grobova iz rimskog perioda. Sargan i Mokra gora poznati po “Sarganskoj osmici”, pruzi uskog koloseka.

Veliku atrakciju Mokre gore predstavlja etno naselje “Drvengrad”, na uzvisenju Mecavnik, Emira Kusturice i Drvengrad  izmedju sela i grada-etno selo u urbanom oblicju sa strukturom pravougaonog trga sa malom drvenom crkvom. Trg poplocan drvenim secenim pragovima, mnogobrojne brvnare, a u svakoj od njih ponesto od urbanog sadrzaja, prodavnica lokalne narodne radinosti, galerija slika, biblioteka, restoran, sobe, apartmani i bioskop.

Izdvajanje Mokre Gore iz turistickog miljea Srbije je poniranje  kroz stenovite i strme terene, neobične puteve, gledano ocima Emira Kusturice.

 

Ljubav ne ide na razmenu.

Apartmani Beograd turisticki odmor krov Beograda

 

Posted on by Apartmani Rentbeo Posted in Srbija - turizam

Comments are closed.